Közelebb az ártéri erdőhöz


2017.11.13.

A Kis-Duna partján újabb érdekesség jött létre a pihenőhely és a kilátó után – egy hódvár modellje. A faszerkezet nagyságában, méreteiben alig tér el az eredeti hódvártól. Általa a gyerekek is közelebbről megismerhetik ennek a védett fajnak az életét. A Pro Eberhard PT megyei pályázaton nyert összegből térítette a költségeket. A kivitelezést a helyi Nábytok Pilinský cég végezte Ing. arch. Peter Popluhár tervei alapján (ő volt pihenőhely tervezője is). A munkálatok alatt erős szél kerekedett, amely néhány fát kidöntött, és több ágat is leszaggatott. Hála a helyi tűzoltóknak sikerült ezeket eltávolítani, így a projekt néhány napon belül elkészülhet, és mindenki megtekintheti.

Helyi választási eredmények


2017.11.5.
A megyei önkormányzati képviselők és az elnöki választások két körzetben zajlottak Éberhardon. Az 1. körzet választásra jogosult polgárainak száma 1246, ebből 432-en választottak, a 2. körzetben az 1386 bejegyzett személy közül 469 élt választási jogával. A helyi választási részvételi arány 34,23 % volt.
Hogyan is osztódtak el ezek a szavazatok, itt olvasható.

Megújul a kastély tetőszerkezete


2017.10.30
Pozsony megye sajtóközleménye: Pozsony megye a napokban fejezi be a helyi kastély tetőszerkezetének munkálatait. A teljes felújítás magába foglalta a padlásrészt, tetőfedést és a nyugati szárny bádogozását, amely összköltsége meghaladta 250 ezer eurót.
„Az éberhardi kastély és az angolpark egyértelműen a község fontos jelképe, amely gazdag történelemmel rendelkezik, ezért a megye munkálkodik ennek fokozatos felújításán. A tetőszerkezet javítása a bonyolultabb munkálatok közé tartozik, mivel itt pontosan oda kell figyelni a munkafolyamatokra, amelyeket a műemlékvédői hivatal is jóváhagyott. A jövő évben sor kerül a kastélyt körülvevő angolpark megújítására.“  - mondta Pavol Frešo megyeelnök. További információk

Nyitott napok a kertészeti iskolában


2017.10.4
A helyi Gustáv Čejka szakközépiskola mindenkit vár 2017. október 24-27-ig az őszi nyitott napokra, naponta 8.00-tól 18.00-ig. Az iskolások és a diákok hagyományos virágkötő versenyén kívül kreatív foglalkozások is lesznek, amelyen mindenki részt vehet. Ismét lesz őstermelői gyümölcs- és zöldségkiállítás, amelyen az éberhardi kertészek is bemutatkoznak. Ezenkívül megtekinthető az iskolai üvegház, és növények is vásárolhatók.

Első éberhardi íjászverseny


2017.9.9
Szeptember 30-án, szombaton szervezték a helyi íjászok az első 3D íjászversenyt a kastély körüli parkban. Godó Éva polgármester fogadta a 110 résztvevőt, akik az egész országból érkeztek. A jó szervezés és a kellemes időjárás is hozzásegített a bajnokság sikeréhez.  A hazai versenyzők éremmel kitüntetett eredménnyel végeztek a saját kategóriájukban. További információk  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


Kérdezzenek / Írjanak nekünk

Tisztelt polgárok, itt írják meg a polgármesterasszonynak és a képviselő-testületnek szánt véleményüket, észrevételeiket, javaslataikat és kérdéseiket. A kérdéseikre, felvetéseikre folyamatosan válaszolunk. Az érdekes és a nyilvánosság számára fontos témákat feltüntetjük a „Postaláda“ című rovatunkban.

Postaláda

bullet
készül...

Reklám

Itt lehet az Ön cége logója és reklámja is. Érdeklődés esetén írjon a email címre.