Karácsonyi vásár


2018.11.30
Vianočný motívAz éberhardi karácsonyi vásár december 7-én és 8-án zajlik a helyi haranglábnál, a kisparkban és a szemközti épületben. Pénteken 15:00 órától, szombaton pedig 13:00 órától kínálják portékáikat a helyi vállalkozók, társadalmi szervezetek, intézmények és kézművesek. Minden érdeklődő megtalálhatja a megfelelő ajándékot, miközben megkóstolhatja a kínált finomságokat és élvezheti a hangulatot.
Ehhez hozzájárul a gazdag műsorajánlat is. Pénteken fellépnek a helyi óvodások, a The EGZ Company táncosai és a ForYou Acapella tagjai zárják a napot. Szombatra a helyi kisiskolások készülnek programjukkal, majd ismét a The EGZ Company táncosai lépnek fel. Sötétben elbűvölő Recircus tűz-shownak lehetünk tanúi, utánuk pedig a The Beat Bulls együttes Beatles nótáira mulathat a társaság.

Nyílt napok


2018.10.12
DODA helyi kertészeti szakközépiskola mindenkit vár 2018. október 23-26-ig az őszi nyitott napokra, naponta 8.00-tól 18.00-ig. Ekkor egyben megemlékezik fennállásának 95. évfordulójáról is. Az érdeklődők megtekinthetik iskola történelméről és sikereiről készült bemutatót, az iskola épületét és az üvegházakat, továbbá gyümölcs- és zöldség kiállítás és kreatív foglalkozások is lesznek. A diákok már az első nap virágkötésben versenyeznek, a feladat tökdíszítés és koszorúdekoráció az ajtóra. Mindenki kedves látogató egyedi ötletekkel gazdagodhat a helyszínen.
fileMeghívó (798 KB)
fileVirágkötő verseny (144 KB)   

Falunap 2018


2018.9.12
A polgármesteri vágódeszka
A polgármesteri vágódeszka

Minden, amit egy falunapra kívánni lehet, teljesült: a gulyás finom volt, a község három katlant is főzött, a hangulat kitűnő volt, a műsorból is mindenki találthatott kedvére valót. A legszebb emlékeket mindenki magában őrzi, ezeket felidézni segítenek Vladimír Radosa fényképei. A község köszönetet mond mindenkinek a jó hangulatért, és hálás minden támogatójának, akik hozzájárultak a költségekhez, szervezéshez. További információk

Falunapi meghívó


2018.9.3
Dan Nekonečný
Dan Nekonečný
Szombaton, szeptember 8-án zajlik az idei hagyományos falunap mindenki örömére. Reggeltől készül a gulyás a kb. 30 résztvevő katlanjában, de a legnagyobb adagot az idén is a falu főzi, amit mindenki meg is kóstolhat. Délután 14.00 órakor derül ki, hogy ki nyerte el a polgármesteri vágódeszkát ebben az évben. A szórakoztató műsor 16.00 órakor kezdődik. Közreműködik több hazai fellépő is, mint a Margaréta táncegyüttes, Martin Mikuš helyi lakos, operaénekes, aki partnerével, Andrea Vizváryval együtt a Szlovák Nemzeti Színház szólistái, továbbá a The EGZ Company tánccsoport. Az est különleges vendégei Bódi Guszti és Margó Magyarországról és a Ľudo Kuruc Band. Az est sztárja Dan Nekonečný, énekes-táncos, showman Csehországból. A várva várt tűzijáték után pedig Oldies Party következik DJ Heňoval. Remélhetőleg a kellemes időjárás is hozzájárul a jó hangulathoz.

Óvodások sokasága


2018.9.6
Napközben vidám nevetéssel sétálnak a falu utcáin a helyi ovisok színes felöltőjükben. Köszöntgetnek a járókelőknek, akiket szintén mosolyra derítenek. Ebben az évben végre sikerült elhelyezni az összes jelentkezőt, akik teljesítették a feltételeket (pl. korhatárt). A 78 jelentkező közül 54 gyermek a helyi óvodába jár, a többiek – a legkisebbek Félbe kerültek, ahol még mindig van 5 férőhely. A helyi 155 óvodás 2 épületet foglal el a község központjában, egymás szomszédságában. Ezzel is megoldódott az étkeztetésük - közös konyha, a kinti játszóterület is bővült, és jobb lett ennek a karbantartása is. Féllel való együttműködés biztosíték a helyiek számára, hogy óvodás gyermekeiket a jövőben sem lesz gond elhelyezni.   

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27


Kérdezzenek / Írjanak nekünk

Tisztelt polgárok, itt írják meg a polgármesterasszonynak és a képviselő-testületnek szánt véleményüket, észrevételeiket, javaslataikat és kérdéseiket. A kérdéseikre, felvetéseikre folyamatosan válaszolunk. Az érdekes és a nyilvánosság számára fontos témákat feltüntetjük a „Postaláda“ című rovatunkban.

Postaláda

bullet
készül...

Reklám

Itt lehet az Ön cége logója és reklámja is. Érdeklődés esetén írjon a email címre.